کوکسا یک فنجان یا لیوان چوبی است که توسط مردم سامی در Lappland یا شمال اسکاندیناوی ساخته میشده است.
تا به امروز در بین طبیعت گردان اقصی نقاط جهان، کوکسا طرفداران زیادی پیدا کرده است و تقریبا بدون جایگزین است.
در سال های نخستین اختراع کوکسا، Guksi یا Kuksa، به طور گسترده در کشور های نزدیک به قطب شمال به عنوان فنجان نوشیدنی استفاده می شد
این لیوان های چوبی از بروسن (جوش چوب) ساخته می شدند و بهترین گزینه برای شرایط آب و هوایی آن مناطق به شمار میآمد.
خرید از فروشگاه دست سازه های راش
امروزه هم از کوکسا یا لیوان های چوبی به شکل گسترده استفاده میشود.
خرید و فروش کوکسا امروزه خیلی رونق پیدا کرده است.
به علت طبیعی بودن بافت چوب امکان کمی تفاوت در نقش و چوب وجود دارد.
برای طول عمر بیشتر محصولات چوبی از جنس چوب گردو خوب است که یکبار در هر هفته، یک الی دو قطره روغن گیاهی ( زیتون ، کنجد ، بادام و… ) به بدنه کارها زده شود.
این کار باعث جمع شدن چوب گردو در کوکسا شده و در نهایت از ترک و نشتی محصول جلوگیری بعمل میآورد.
برای شستشوی کوکسا آب به تنهایی کفایت میکند و از مایع ظرفشویی و اسکاچ و ماشین ظرفشویی به هیچ عنوان استفاده نگردد.
پس از شستشو سریعا با دستمال خشک شود تا آب به بافت چوب نفوذ نکند. برای کم کردن بوی چوب میتوانید از قهوه یا آبلیمو استفاده کنید.