کاپوتاژ چیست؟
کاپوتاژ (Cabotage)، کابوتاژ و کران بری همه یک معنا دارند. زمانی که بخواهید کالا از گمرک یک کشور به گمرک دیگر در همان کشور انجام بدهید، نیاز به کاپوتاژ کالا خواهید داشت. این انتقال کالا می تواند به روش های مختلف دریایی، ریلی، هوایی و جاده ای باشد. کاپوتاژ در تبریز، کاپوتاژ خودرو، کاپوتاژ کالا، کاپوتاژ بسته های پستی و … مواردی هستند که تاجران، مسافران، رانندگان و مشاغل شهرهای حاشیه مرز با آن سرو کار دارند. یک سری قوانین کاپوتاژ یا مقررات کران بری وجود دارد که بهتر است بدانید. هزینه های کران بری، حمل کالا به مناطق آزاد تجاری، شرایط پرداخت عوارض گمرک و سود بازرگانی، هزینه های گمرکی در زمان ورود کالا و ورود مجدد آن متفاوت هست. با هتل سازی دریا تا پایان این مقاله همراه باشید تا کاپوتاژ ماشین تا برخی قوانین و نکات را با هم مرور کنیم.
تعریف کاپوتاژ ماشین شخصی
کاپوتاژ ماشین به معنای گرفتن مجوز خروج از کشور برای ماشین شخصیتان خواهد بود و از اداره گمرک ایران صادر میگردد. مدت زمان اعتبار کاپوتاژ در تبریز یکساله بوده و چنانچه کمتر از یک ماه از اعتبار آن باقیمانده باشد، باید نسبت به تمدید آن اقدام کنید.

کاپوتاژ در تبریز
قوانین کاپوتاژ خودرو
کاپوتاژ در تبریز دارای قوانین و شرایط خاصی است که در زیر مشاهده می نمایید:
- کالاهایی را می توان به صورت کاپوتاژ حمل نمود که صادر شدن آن ها از کشور مجوز داشته باشد.
- اگر صادر شدن کالایی ممنوع یا کالاهای مجاز مشروط باشد، کاپوتاژ آن ها با تعهد از گمرک صورت می گیرد.
- اگر اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصدر تمام شده باشد و تا ۳ ماه بعد از انقضای آن صاحب کالا گواهینامه ورود به گمرک مقصد را تحویل ندهد؛ کاپوتاژ تحت عنوان به مقصد نرسیده خطاب می گیرد.
- حال اگر کالای به مقصد نرسیده مجاز باشد، مجوز خروجی برای آن صادر می شود؛ ولی اگر کالای کران بری ممنوع باشد، قاچاق محسوب میشود.
- تمامی کالاهایی را که مجوز صادر شدن دارند، میتوان با قوانین مذکور با عنوان کاپوتاژ حمل نمود. اگر کالایی صدور آن ممنوع باشد تا زمانی که مجوزی از اداره کل گمرک داده شود مورد قبول کاپوتاژ نخواهد بود.
- در واقع گمرک مواردی را میپذیرد که تشخیص دهد آن کالا میتواند به صورت کاپوتاژ تا مقصد حمل شود.
- کالای کاپوتاژ باید در زمانی که از طرف گمرک مبدا تعیین میشود، به گمرک مقصد برسد. مدت زمان را گمرک مبدا با توجه به وسیله نقلیه و مسافت و کیفیت مسیر و همچنین فصول مختلف سال، معین میکند.
- اگر کالای کاپوتاژ در مدت زمان مشخص به مقصد نرسد، به تشخیص رئیس گمرک مشمول جریمه میشود.
- اگر در طول مسیر، درگیر حادثهای شوید و در طول مدت زمان مشخص، محموله نتواند به مقصد برسد، باید با ذکر علت و موجبات تاخیر از گمرک مبدا، درخواست تمدید زمان کنید. گمرک مبدا در صورتی که درخواست تمدید، قبل از پایان یافتن مدت زمان تعیین شدهباشد و علل ذکر شده را موجه تشخیص دهد، میتواند مدت زمان را تمدید کند.
جهت مشاهده سایت روی لینک کلیک کنید.