الگوریتم های جدید گوگل تلاش می کنند تا رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان رتبه بندی سایت را در نتایج به کاربران نمایش دهد. زمانی که کاربر عبارتی را در گوگل جستجو می کند، یک یا چند نتیجه موجود از پیشنهادات گوگل را انتخاب می کند. این انتخاب ها از دیدگاه گوگل بسیار مهم بوده و توجه زیادی به آن ها خواهد کرد. به عنوان مثال اگر وبسایتی در رتبه پایینی از نتایج گوگل باشد ولی کاربران زیادی بر روی آن کلیک نمایند گوگل جایگاه آن را بهبود می دهد. همچنین زمان حضور کاربران در یک سایت تا جستجوی دوباره در گوگل اهمیت ویژه ای دارد.
بخش عظیم ترافیک اطلاعات در اینترنت توسط تبلیغات معتبر موتورهای جستجو انجام می گیرد. از معتبر ترین موتور های جستجو می توان گوگل، بینگ و یاهو را نام برد؛ اگرچه شبکه های اجتماعی گوناگون و مدل های دیگر ترافیک اطلاعات نیز می توانند برای سایت شما بازدیدکننده ایجاد نمایند، اما موتورهای جستجو، روشی مهم و اصلی برای هدایت کاربران بیشتر در اینترنت و افزایش خدمات سئو سایت شما می باشد. چه سایت شما ارائه دهنده محتوا، محصول، سرویس و اطلاعات باشد و چه در مورد هر چیز دیگری باشد، این موضوع کاملا ثابت شده می باشد.
- از رقبا پیشی می گیرید.
- مشتریان هدفمند را به سایت خود هدایت می کند.
- در صدر نتایج گوگل دیده می شوید.
- فروش خود را چند برابر می کنید.
- هزینه ی سئو بسیار پایین تر از تبلیغات اینترنتی می باشد.
- سئو در گوگل رایگان بوده اما تبلیغات در گوگل هزینه دارد.
- ترافیک در سایت بالا می رود.
- الکسا پایین می آید.
- برند سازی برای کسب و کارتان انجام می گیرد.
- مخاطب سایت شما بسیار افزایش می یابد.
موتورهای جستجو در هدف قرار دادن چیزی که مردم از پیشنهاد های شما به دنبالشان هستند منحصر به فرد عمل می کنند. در واقع موتورهای جستجو راه های ارتباطی می باشند که این قضیه را عملی می کنند. اگر سایت شما توسط موتورهای جستجو پیدا نمی شود یا محتوای سایت شما در دیتابیس های آن ها قرار نمی گیرد، به این معنی است که شما فرصت های شگفت انگیز حضور در موتورهای جستجو و سئو سایت را که در وبسایت های دیگر موجود می باشد را از دست داده اید. موارد جستجو شده، همان کلماتی هستند که کاربران آنها را در فرم جستجو تایپ می کنند و دارای اهمیت فوق العاده ای می باشند. تجربه نشان می دهد که ترافیک موتورهای جستجو می تواند به یک موفقیت ساماندهی شده یا بالعکس منجر بشود. اهداف یک وب سایت می تواند درآمدزایی، ارائه تبلیغات و یا نمایش محصولاتی باشد که مشابه آن در هیچ شبکه بازاریابی دیگری نباشد.