گردو جزو مغزهایی است که از فواید و خواص شگفت انگیزی برای سلامتی بدن و مو برخوردار است. گردو دانه خوراکی از یک درخت برگ ریز و متشکل از دو نیمه موجود در یک پوسته سخت محصور در یک میوه سبز می باشد. مغز گردو، مغز خوراکی یک شفت بوده و در نتیجه یک فندق محسوب نمیشود. برای شناخت بیش تر خواص شگفت انگیز گردو در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
منشأ درخت گردو در ایران بوده و به همین دلیل در غرب با نام “Persian Walnut” شناخته می شود. گردو؛ میوه مغزدار با ارزشی است که انواع مختلفی دارد. گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. واژه جوز معرب گوچ پارسی میانه به همین معنی است. مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.
به طور کلی طبع گردو گرم و خشک است. طبق گفته پزشکان؛ طبع گردو در ترشح هورمون های تیروئیدی تغیر ایجاد می کند و همچنین طبع خشک گردو در ترشح هورمون انسولین نیز نقش دارد و به سطح قند خون بدن نیز کمک می کند. هر ۱۰۰ گرم گردو ۶۲۵ کالری دارد و یکی از پر انرژی و مغذی ترین مغز محسوب می شود. شما می توانید به روش های مختلف گردو را مصرف کنید.
در ادامه به ویتامین و مواد معدنی موجود در گردو اشاره خواهیم کرد:
این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده معدنی است.
با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
گردو محتوا مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
نزدیک به ۱٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
بیشترین مقدار این ماده معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
فواید برگ گردو به شرح زیر است: