سوتلاچ دسر معروف ترکیه، از دسرهای اصلی و محبوب کشور ترکیه می باشد. دسر ترکی سوتلاچ sutlac با حضور سه ماده ی اصلی سفید رنگ، یعنی (شیر، برنج و شکر) پخته می شود. ماده ای که در شکل گیری رنگ سفید دسر سوتلاچ (Sütlaç) موثر است بدون شک شیر می باشد.
اگرچه دسر سوتلاچ (Sütlaç) به عنوان یک دسر منحصرا ترکیه ای است ولی توسط کشورهای مختلف دیگر مانند ایران نیز کشف شده است و طرفداران زیادی را پیدا کرده است.
سوتلاچ هم به معنای شیر نرم و لهیده و هم یک دسر مقوی زمستانی است.