به طور کلی خواص آجیل ها بی نظیری دارند. آجیل ها منبع خوبی از چربی، فیبر و پروتئین هستند. بخش زیادی از چربی آجیل ها، چربی غیراشباع تک حلقهای و چربی غیراشباع چند حلقهای (که خود به دودسته امگا ۳ و امگا ۶ تقسیم می شود) است. اگرچه مقداری چربی اشباعشده نیز در خود دارند.
آجیل ها همچنین شامل ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی مانند منیزیم و ویتامین E نیز هستند. پژوهش های بسیاری فواید استفاده مداوم آجیل ها برای سلامتی را موردبررسی قرار دادهاند. یک تحلیل کلی از ۳۳ پژوهش در این زمینه نشان میدهد که رژیم های سرشار از مصرف آجیل باعث افزایش یا کاهش محسوس وزن نمیشود. با وجود تأثیر ناچیز مصرف آجیل روی وزن، بسیاری از مطالعات نشان دادهاند، افرادی که از آجیل استفاده میکنند طول عمر بیشتری نسبت به کسانی که آجیل مصرف نمیکنند دارند. شاید علت آن توانایی آجیل در پیشگیری از بیماری های مزمن باشد.
برای نمونه، خواص آجیل می تواند فاکتورهای خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مانند فشارخون بالا و سطوح بالای کلسترول را کاهش دهد. درواقع مطالعهای روی بیش از ۱۲۰۰ نفر نشان میدهد که داشتن رژیم مدیترانهای به همراه مصرف روزانه ۳۰ گرم آجیل، احتمال سندروم متابولیک را بیشتر از یک رژیم کمچربی یا یک رژیم مدیترانهای به همراه روغن زیتون کاهش می دهد.
علاوه بر این ها، آجیل میتواند خطر دیگر بیماری های مزمن را نیز کاهش دهد. برای مثال مصرف آجیل، قند خون را در سطح مناسبی قرار داده و حتی خطر ابتلا به برخی از سرطان ها را کاهش می دهد. در ادامه به برخی از فواید آجیل و تاثیرات آن می پردازیم.
ایمن کننده ی عروق و اندام های حیاتی بدن
آجیلها غذا های غنی از مواد مغذی، چربی های اشباعنشده و سایر ترکیبات فعال زیستی هستند که از جملهی آنها می توان به پروتئین گیاهی با کیفیت بالا، فیبر، مواد معدنی، تروکوفرولها، فیتواسترولها و ترکیبات فنلی اشاره کرد. آجیلها به خاطر این ترکیبات منحصربفرد خود به طور مفیدی بر سلامتی انسان تاثیر می گذارند. مطالعات نشان می دهد که مصرف آجیل با کاهش بروز بیماری کرونر قلب و سنگ صفرا در زنان و مردان مرتبط است و میتواند تاثیرات مفیدی بر تنظیم فشار خون، کاهش التهابات و پیشگیری از سرطانها داشته باشد.