منبع غنی از آنتی آکسیدان و دشمن بیماریهای قلبی و عروقی
در بدن انسان فرایندی به نام استرس اکسیداتیو وجود دارد که پدیده ای ناشی از عدم تعادل بین تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن و تجمع بیش از حد آن ها در بدن است. رادیکال های آزاد نمونه ای از این گونه هستند و یکی از کارکردهای آن ها در بدن مبارزه با عفونت است. اما زمانی که تعداد رادیکالهای آزاد در بدن زیاد می شود این مسئله منجر به بروز استرس اکسیداتیو می شود و این عارضه میتواند به بدن آسیب برساند. برای مبارزه با استرس اکسیداتیو بدن باید آنتیاکسیدان تولید کند.
فواید آنتی اکسیدانی آجیل برای سلامتی بسیار زیاد است. تحقیقات نشان داده است که آجیل هایی مانند گردو و بادام حاوی آنتیاکسیدان هایی هستند که میتوانند از چربی سلول های بدن در برابر فرایند اکسیداسیون رادیکال های آزاد محافظت کنند. بررسی های دیگر بیانگر این بوده است که افرادی که به طور منظم در رژیم غذایی خود گردو آمریکایی مصرف می کنند به مرور کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا می کند. بادام و گردو سرشار از آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول هستند که می تواند اثرات استرس اکسیداتیو را کنترل کند. بنابراین، فواید مصرف آجیل ها برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن بسیار مهم است چرا که استرس اکسیداتیو می تواند ریسک بروز برخی از بیماری ها (از جمله بیماریهای قلبی) را افزایش دهد.
پرکاربرد برای کسانی که با اضافه وزن مبارزه می کنند
پژوهشهای بسیاری در مورد تاثیر آجیل بر بدن انسان انجام شده است. یکی دیگر از فواید و مزایای آجیل مرتبط با کاهش وزن است. محققان در پژوهشی در مورد زنان فربه و رژیم غذایی آنها مشاهده کردند زنانی که بادام میخوردند نسبت به زنانی که بادام نمیخوردند سه برابر بیشتر وزن کم کرده بودند. پژوهشهای دیگر نشان داده اند با وجود اینکه میزان کالری در آجیل زیاد است، اما مصرف آنها باعث نمی شود که چربی به میزان زیاد وارد بدن انسان شود. در حقیقت، در زمان هضم، قسمتی از چربی موجود در آجیل در دیواره فیبری آن باقی مانده و جذب بدن انسان نخواهد شد.
تحقیقات دیگر در خصوص گردو و پسته نشان داده است که میزان جذب کالری از این دو آجیل به ترتیب ۲۱ درصد و پنج درصد کمتر است. از این رو، خوردن آجیل می تواند در کاهش وزن اضافی مؤثر باشد. به علاوه مصرف آجیل با ایجاد حس سیری و کاهش اشتها به خوردن سایر تنقلات می تواند در کنترل وزن سالم موثر باشد.