پمپ آب دستگاهی است که مایعات (سیال) را با عمل مکانیکی که معمولاً از انرژی الکتریکی به انرژی هیدرولیک تبدیل می شود، به حرکت در می آورد ولی گاهی اوقات این کار به صورت دستی نیز انجام میشود. پمـپ آب معمولاً در محل های ساختمانی برای آبگیری یا جا به جایی آب استفاده می گردد. آب می تواند به دلیل بارش شدید باران یا بالا آمدن سطح آب های زیرزمینی خطر هایی را ایجاد کند که وجود پمپ باعث میشود آب را به سرعت برای جلوگیری از آسیب های احتمالی جا به جا نماید. پمپهای آب مناسب برای این کار دو نوع میباشد که می توانند برقی، گاز سوز، هیدرولیک یا دستی باشند.
پمپ آب دو نوع اصلی دارد:
پـمپ آب
به طور کلی قسمت های اساسی و اجزای تشکیل دهنده پمپ ها به شرح زیر است:
محفظه ای که تمامی اجزای پمپ مانند پره، محور و سیستم آب بندی پمپ در آن قرار گرفته شده و مایع و سیالات نیز در آن جریان می یابد. به طور کلی بدنه پمپ های تولید شده یا از مدل حلزونی یا از مدل قطر فزاینده می شود.
بنا به نوع و مدل پمپ های ساخته شده، محور پمپ قسمتی از اجزای تشکیل دهنده پمپ هست. این قسمت می تواند یا از روتور موتور باشد یا به شکل کاملاً مستقل هم جوار به محور موتور تعبیه شده باشد. این قسمت از پمپ یا دارای یاتاقان های مستقل و تفکیک شده است یا به واسطه یاتاقان های موتور پمپ محافظت می شود. به طور کلی روش بهره برداری و استفاده از محور پمپ به طراحی و مدل پمپ های ساخته شده وابسته است.
یکی دیگر از قسمت های اصلی پمپ متعلق به پروانه پمپ است که توان و انرژی زیادی را به مایعات وارد نموده و در نتیجه موجبات افزایش سرعت و حرکت آن ها را فراهم می آورد. جالب است بدانید که به منفذ مرکز پروانه چشم پروانه گفته می شود که تا اندازه ای میزان ظرفیت پمپ را تعیین می نماید.
که جزئی از پروانه پمپ به حساب می آیند و وظیفه هدایت مایعات را به داخل پمپ عهده دار است.
که پرده های پمپ را پوشش می دهد و جریان و انتقال مایعات را در محدوده پمپ محدود می کند.
که محل ورود مایعات به درون پمپ می باشد. این قسمت معمولاً در حوالی مرکز بدنه پمپ قرار گرفته است که قطر آن تا اندازه ای میزان پمپاژ و آبدهی پمپ را تعیین می کند
که معمولاً قابل تعویض میباشد و کیفیت و مرغوبیت آن ها میزان کارایی پمپ را افزایش می دهد
که باعث آب بندی جریان مایعات در درون پمپ می شود
پـمپ آب