جهت مشاوره با شماره ۰۹۱۴۱۱۹۳۵۰۴ تماس بگیرید
وکیل سایبری یا همان جرایم رایانه ای یا جرایم اینترنتی هم توانایی حقوقی و اطلاعات کافی در باره قوانین و مقررات این حوزه را دارند. و هم تجربه کافی در دعاوی سایبری را دارند. انجام جرایم جدید با اختراع و به کارگیری رایانه ها انجام می گیرد. هر چند که همین اختراع باعث تسهیل یا تغییر ارتکاب جرایم سنتی نیز شد ولی اهمیت جرایم نو ظهور در این زمینه مطابق توجه متخصصین کیفری به اهمیت این اختراع شد.
با گسترش فضای مجازی و استفاده از اینترنت و تکنولوژی های مدرن این عرصه شاهد سوءاستفاده ها و معایبی نیز هستیم که گاها می توان گفت این موارد اجتناب ناپذیر است. و بایستی با دقت و آگاهی بیشتر از آن دوری کرد. اما گاها مواردی پیش می آید که در تعریف حقوقی به آن جرایم سایبری گفته می شود.
جرم رایانه ای در متن های قانونی تعریف نشده است، اغلب به برشمردن مصادیق آن اکتفا گردیده است. در جامع ترین سند بین المللی در این زمینه یعنی کنوانسیون جرائم سایبر ۲۰۰۱ بوداپست هم تعریفی از این جرائم ارائه شده است.
در نتیجه می توان جرائم رایانه ای را به 2 دسته جرائم رایانه ای سنتی (جرائمی می باشند که همان شرایط قانونی را دارند. و استفاده از رایانه تغییری در ماهیت این جرائم به وجود نیاورده است و جرائم رایانه ای مدرن که رایانه جزئی از ماهیت این جرائم است و پیش از اختراع رایانه امکان ارتکاب آن متصور نبود. و بوسیله قانون گذار اخیرا جرم انگاری گردیده است تقسیم کرد.
مجرم رایانه ای در محیط امن و در خفا با هزینه اندکی به ارتکاب این نوع جرائم می پردازد. پیشگیری از ارتکاب این جرائم و احقاق حقوق بزه دیدگان خاص این جرائم، نیا به آگاه سازی اشخاص و گروه های سنی گوناگون بوسیله حقوقدانان و دخالت وکلای متخصص در دادرسی های جرائم سایبری می باشد.
قطعا بزه دیده این جرم از علم تخصص در دفاع از خود ندارد. و وکیل جرایم سایبری متخصص در جریان طرح دعوا و دادرسی عادلانه خواهد عمل خواهد کرد. خود مجرم نیز می تواند از وکیل سایبری متخصص کمک بگیرد. و با احراز پشیمانی از عمل خویش، جریان دادرسی را به مسیر درست هدایت نماید.
در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات از ماده ۷۲۹ به جرائم رایانه ای پرداخته شده است. جرایم سایبری با اشکال گوناگونی انجام می گیرد که عبارتند از: جرائم علیه شخصیت معنوی افراد، جرائم علیه اموال و همچنین علیه امنیت و آسایش عمومی.
ماده ۷۲۹
مصادیق جرایم سایبری در قانون این چنین تعیین شده است:
جاسوسی رایانهای که خود شامل چند مورد است:
الف: دسترسی غیرمجاز به داده های سری در حال انتقال یا ذخیرهشده.
ب: در دسترس قرار دادن غیرمجاز داده های سری در حال انتقال یا ذخیرهشده.
د: نقض تدابیر امنیتی برای دسترسی به داده های سری.
ه: بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت تدابیر امنیتی از سوی مأموران مسئول حفاظت داده ها که منجر به دسترسی اشخاص بدون صلاحیت به داده های سری شود.
داده های سری منظور داده هایی است که افشای آن ها به امنیت کشور یا منابع ملی آسیب می رساند.
جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید