انواع پروفیل آلومینیومی صنعتی و کاربرد های آنها را در صنعت و ساختمان در این مقاله شرح داده ایم. پروفـیل آلومـینیم صنعتی به دلیل سبک بودن، استحکام بالا، رسانایی خوب الکتریسیته و … در بسیاری از صنایع مختلف خودروسازی، کشتی سازی، فضا پیماها، ساختمان ها، تولید دکل های برق و … کاربرد فراوانی پیدا کرده اند.
همین موضوع باعث گسترش تولید پروفـیل آلومـینیوم در ایران شده است و به دلیل نیاز بالا در تمامی صنایع به این فلز، بهتر است تولید و فروش انواع پروفیل آلومینیومی توسط تولیدکنندگان پروفیل آلومینیوم هم بیشتر شود .در ادامه قصد داریم میزان مصرف آلومینیوم در بخش های مختلف صنعت را بازگو کنیم. در صنایع مربوط به حمل و نقل سهم استفاده از آلومینیوم حدود ٢٦ درصد می باشد که نشان دهنده استفاده زیاد از پروفـیل آلومینیوم میباشد، صنایع مربوط به بسته بندی مواد با استفاده از کاغذهای آلومینـیومی حدود ٢٠ درصد می باشد.
این نوع پروفیل در ایران در دو نوع ST و Coronet تولید میشوند. پنجره ST به دلیل عایق هوا، حرارت و دما و نیز دارای قفل مناسب نبست به coronet در بازار اهمیت بیشتری دارد. پنـجره coronet عایق بندی و یراق آلات ضعیفی دارد و در برابر ورود گردو غبار، دود به داخل ساختمان عایق مناسبی نیست.
پنـجره آلومینیـومی ترمال بریک عایق بسیار خوبی در برابر حرارت است این پنجره به دلیل استفاده از تسمه ای با جنس پلی آمید قدرت تحمل حرارت آن تا 220 درجه سانتی گراد است. در این نوع پروفـیل لایه بیرونی چارچوب و لنگه از لایه داخلی آن جدا است.
پنجره چوب آلومینیومی یک پروفیل ترکیبی است که لایه داخلی آن از جنس چوب و لایه بیرونی آن از جنس آلومینیوم است.
پروفیل آلومینیوم کاربردهای وسیعی در صنعت ساخت و ساز دارد. سایر کاربرد های پروفتیل آلومینیوم به شرح زیر است:
انواع پروفیل آلومینـیم صنعتی و پروفـیل های فولادی دو فلز بسیار پرکاربرد در صنعت هستند که هریک خواص شیمیایی خاص خود را دارند. اما انواع پروفیل آلومـینیومی صنعتی نسبت به فولاد محبوبیت بیشتری پیدا کرده. و امروزه مورد توجه بسیاری از مهندسان قرار گرفته است. از جمله خواص فوق العاده آن عبارتند از:
اما برای این که بتوانیم در مقاطع پروفـیل آلومینـیوم تغییر شکل داده. و تنوع ایجاد نماییم. باید آن را با استفاده از روش های خاصی تولید کنیم. که مناسب با کار صنایع باشد. به همین علت برای تولید پروفیـل آلومینیم می توان از سه روش استفاده کرد: استفاده از نورد، ریخته گری و روش اکستروژن.
اما در صنایع مختلف با توجه به تولید محصولات خاص، انواع پروفـیل آلومینیومی بسیار زیادی هم ساخته می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اندازه مقطع این پروفیل 20*20 میلمتر، slot اسلات 6 میلیمتر، وزن 375 گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است و توسط آنودایز نقره ای آبکاری می شوند. این نوع پروفیل برای ساخت فرم های کوچک و شاسی با استحکام کم بکار می روند.
اندازه مقطع این پروفیل 25*25 میلمتر، slot اسلات 6 میلیمتر، وزن 400 گرم بر متر که از جنس آلومیـنیوم است. براس ساخت فریم تا چهارچوب زمانی که پروفیل 20*20 پاسخگو نیست از این نوع پروفیل استفاده میشود.
اندازه مقطع این پروفیل 30*30 میلمتر، slot اسلات 8 میلیمتر، وزن 790 گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. این نوع پروفیل برای ساخت فرم و کاور به کار می روند گرچه استحکام خوبی ندارند اما برای ساخت کاور گزینه ی مناسبی است و از نظر اقتصادی نیر مقرون به صرفه است.
جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید