جهت دریافت مشاوره رایگان تماس بگیرید ۰۹۱۴۴۰۱۹۰۷۱
تام کسانی که برای کسب و کار خود از دستگاه های کارتخوان یا دستگاه پوز به کار می برند. بایستی حتما مالیات آن را هم بپردازند. ولی محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان چگونه است؟ دارندگان و خریداران این دستگاه ها تمایل دارند بدانند چگونه میتوان مالیات بر دستگاه پوز را پرداخت نمود که در ادامه جریمه نشوند و در مورد استفاده از این دستگاه مشکلی پیش نداشته نباشند. درباره ی استفاده از این دستگاهها بایستی بگوییم که بر اساس قانون جدید مجلس در این رابطه، دارندگان دستگـاههای کارتخوان نیاز به هیچ اقدام خاصی جهت پرداخت مالیات ندارند. فقط اقدامات مورد نیاز جهت پرداخت مالـیات برای دارندگان این دستگاه این می باشد که در سامانه ای که به این منظور گرفته شده است یعنی سامانه مالیاتی tax.gov.ir ثبت نام نمایند. مطابق با قوانین جدید مصوب گردیده، همه ی دارندگان دستگاههای کارتخوان موظف به ثبت نام در این سامانه می باشند.
روش محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان در سال 1400 و 1401 و پس از آن، همانند نحوه محاسبه مالیات بقیه مشاغل است و تفاوتی ندارد. بر اساس قانون مالیات مستقیم، مشاغل به 3 دسته تقسیم گردیده اند. گروه های : خدماتی، تولیدی و بازرگانی. مشاغل گوناگون بر حسب اینکه به چه گروهی متعلق است، بایستی میان 10 تا 25 درصد درآمد خود را مالیات پرداخت نمایند. در نیتجه به این نکته توجه داشته باشید که مالیات جداگانه ای بنام مالیات دستگاه کارتخوان یا دستگاه پوز وجود ندارد. یعنی اگر صاحب کسب و کار و یا دارنده مجوز صنفی و رسمی می باشید، اتصال دسـتگاه کارتخوان شما به سیستم مالیاتی کشور جهت مشخص شدن درآمد و اطمینان از صحت اطلاعات و داده های ذکر شده در اظهار نامه مالیاتـی می باشد که هر سال بصورت اینترنتی پر می کنید؛ در نتیجه اگر کسی به هر علتی دستگاه کارتخوان یا دستگاه پوز دارد، به این معنا نیست که بایستی مالیات مضاعفی پرداخت نماید. این فعالیت ها تنها جهت راستی آزمایی و صحت سنجی اظهار نامه مالیاتی شخص انجام می گیرد.
همانگونه که قبل از این گفتیم، بر اساس قوانین جدید تصویب شده در مجلس شورای اسلامی، همه ی دارندگان دسـتگاه پوز در کشور بایستی نسبت به ثبت به مالیاتی دستگاه کارتخوان خود اقدام نمایند. به این ترتیب تراکنشهای این دستگاه ها که برای بانک مرکزی قابل دسترسی می باشد بعنوان فعالیتهای شغلی افراد در نظر گرفته می شود. اگر بخواهیم میزان دقیق مالیـات دستـگاه کارتخوان را محاسبه نماییم، با دو شرایط متفاوت روبرو هستیم.
مالیات برای هر یک از این گروه ها متفاوت می باشد که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم.
مالیات آن دسته از صاحبان مشاغلی که دستگاه کارتخوان دارند. و نسبت به ثبت نام اظهار نامه مالیاتی اقدام نموده اند، همانند بقیه مشاغل محاسبه می گردد. گروه های متفاوت مشاغل با توجه به اینکه در کدام دسته قرار می گیرند، بایستی میان 0 تا 25 درصد درآمد سالانه خود را برای مالیات بپردازند. این افراد لزومی به پرداخت مالیات جداگانه برای دستگاه کارتخوان ندارند. مگر اینکه اطلاعات حاصل از تراکنش های دستگاه کارتخوان آنها اختلافاتی با واقعیت داشته باشد.
در نتیجه ثبت نام کنندگان در سامانه اظهارنامه مـالیاتی نیازی به پرداخت مالیات بر روی دستگاه پوز بصورت جداگانه نسبت به مشاغل خود ندارند. گروه دوم دارندگان دستگاه کارتخوان هستند که نسبت به ثبت نام در سامانه مذکور اقدام نموده اند. این افراد بایستی مالیات دستـگاه کارتخوان را علاوه بر مالیاتی که برای مشاغل خود می پردازند، پرداخت نمایند. به عبارتی این مالیات جریمه ای بعنوان عدم توجه این افراد به قانون و ثبت نام مالیاتی در نظر گرفته می شود.
همه کسانی که اقدام به دریافت کارتخوان نموده اند بایستی حتما دستگاه خود را در سایت سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نمایند. بیان نمودیم که این کار به این منظور می باشد که سازمان مالیات بتواند از درستی اظهارنامه مالیاتی افراد اطمینان یابد. به این معنا است که این سازمان با بررسی میزان کارکرد دستگاه های پوز، از درآمد ماهانه دارندگان دستگاه ها آگاه می گردد.
جهت ثبت مالیات کارتخوان در سامانه مالیاتی، بر اساس راهنمای گفته شده در زیر عمل نمایید:
صاحبان مشاغل گوناگون یا کسب و کارهایی که متقاضی دریافت دستگاه کارتخوان می باشند، حتما بایستی پیش از هر کار، کد مالیاتی داشته باشند. از این کد جهت شناسایی مشمولین پرداخت مالیات و همچنین شفاف سازی مالیات های پرداختی به کار می رود. با داشتن این کد مالیاتی میزان درآمد افراد قابل شناسایی است و به همین علت راههای فرار مالیاتی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی بسته می باشد. در نتیجه کلیه کسانی که برای کسب و کار خود از دستگاه کارتخوان به کار می برند موظف به گرفتن کد مالیاتی کارتخوان می باشند. چند مورد از این مشاغل عبارت هستند از: انواع کسب و کارهای خانگی و اینترنتی، مدرسان دوره های آنلاین و مجازی، طراحان سایت، فریلنسرها، گیمر ها، فروشندگان و….
بر اساس ماده 10 و 11 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، هر دستگاه کارتخوان یا پایانه فروشگاهی بایستی حتما دارای شناسه یکتا یا کد مالیاتی باشد. تراکنش های انجام گرفته بوسیله دستگاههای کارتخوان از راه اتصال به حساب بانکی اطلاعات مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی متصل است. از آن جا که کد مالیاتی عامل ارتباطی میان اطلاعات بانکی واحدهای اقتصادی با اطلاعات مالیاتی آن کسب و کار می باشد، کلیه اطلاعات مرتبط با تراکنشها دارای مانده اول دوره، مانده آخر دوره، وجوه واریزی و برداشت شده در بانک مرکزی موجود می باشد.
و در اختیار سازمان امور مالیـاتی قرار می گیرد. از کد مالیاتی جهت شفافیت مالی، بستن راههای فرار مالیاتی و همچنین جلوگیری از پولشویی به کار می رود. در نتیجه صاحبان کسب و کارها و مشاغلی که از راه قانونی و درست مشغول انجام فعالیت اقتصادی می باشند جای هیچ نگرانی جهت دریافت شناسه مالیاتی نخواهند داشت؛ چون که داشتن شناسه مالیاتی هیچ مشکلی برای آن ها ایجاد نخواهد کرد.
جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید