باقلوا ترکیبی مغزدار با ظرف کادویی (2 کیلو و 250 گرم)، یک دسر بسیار شیرین است که معروفترین شکل آن با لایههایی از خمیر یوفکا (شبیه به خمیر فیلو) همراه آجیل خرد شده (معمولاً گردو، مغز کاج، پسته و بادام) و شربت شکر یا عسل تهیه میشود. این دسر به دلیل طعم شیرین و غنی و بافت لایه لایهاش معروف است و در بسیاری از کشورها از جمله ایران، ترکیه، یونان، آذربایجان، روسیه و حتی برخی از کشورهای عربی سرو میشود.
اشکال امروزی
امروزه باقلوا در اشکال و اندازههای مختلف از مربع و متوازیالضلاع گرفته تا لولهای شکل برش داده شده و طعمهای متنوع آن از جمله پسته، بادام، گردو، نارگیل و حتی کارامل طرفداران زیادی دارد.
خمیر باقلوا چیست؟
یکی از مواد اصلی که در تهیه باقلوا به کار میرود نوعی خمیر بسیار نازک است که شباهت زیادی به خمیر یوفکا و خمیر فیلو دارد. این خمیر در زمان درست کردن شیرینی به صورت لایه لایه روی هم قرار میگیرد و در دو نوع ساده و رشتهای به فروش میرسد.
برای مطالعه ی کامل خمیر باقلوا کلیک کنید.